Kinderyoga bij Dayaa yoga

Kinderyoga:
Door kinderyoga leert het kind weer met beide voeten op de grond te staan. Op een speelse manier krijgt het kind allerlei ontspanningsoefeningen, concentratie oefeningen, yoga houdingen, massage-spelletjes, mindfulness oefeningen en creatieve opdrachten aangeboden. Het kind leert als het ware te landen in zijn/haar lijf.

De lessen:
Tijdens de lessen werken we met thema’s, bijvoorbeeld: lente, sprookjes, het strand, de dierentuin, je grenzen aangeven, moed etc. De spelletjes, houdingen en oefeningen die we tijdens de les doen, zullen allemaal binnen het thema passen.
De lessen zijn opgebouwd uit een korte introductie van de les. Daarna volgt een warming up. Als de kinderen opgewarmd zijn gaan we allerlei soorten oefeningen doen die passen bij het thema. Het laatste kwartier van de les sluiten we af met een creatieve opdracht.

De leeftijdsgroepen zijn niet geheel bindend. Als in overleg met ouders blijkt dat een kind beter tot zijn of haar recht komt in een andere groep, dan kunnen we kijken of dat mogelijk is.

De groepen zijn klein om de rust tijdens de les te kunnen waarborgen.

De lessen worden gegeven in “Het Knooppunt”. Een centrum in het hart van Voorschoten waar ook yoga voor peuters en baby’s, volwassenen, zwangerschapsyoga, trainingen in mindfulness enzovoorts wordt gegeven. Kijk voor meer informatie op hun site:  www.hetknooppunt.nu

logo

 

Advertenties