Yoga voor volwassenen

Ik bied meerdere vormen van yoga voor volwassenen aan:

Yin Yoga: vrijdag van 9.15 tot 10.15 uur (niet in vakanties en vrije dagen)

Ashtanga Yoga voor beginners: vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur (niet in vakanties en vrije dagen)

 

Welke stijl past bij jou?

Yin Yoga:

Yin Yoga is op dit moment een van de populairste vormen van yoga.

Het is een milde vorm van yoga. De meeste houdingen zijn zittend of liggend. Je hoeft niet iets actiefs te doen om in de juiste houding te komen. De zwaartekracht brengt je vanzelf daar waar je zijn mag. Er ontstaat ruimte in je lijf door je over te geven aan de houding.

Door de houdingen langer vast te houden (3 a 6 minuten) werk je in op je bindweefsel en gewrichten.

Yin yoga is rustig en ontspannen, je leert loslaten van je spieren en gedachten. Je lichaam  en je mind kunnen hierdoor weer opladen en herstellen. Je ervaart hoe het is om alles los te laten. Dit neem je vervolgens mee als je van je mat af stapt. Je oefent met het niet oordelen, om je aandacht terug te brengen naar het hier en nu. Heel mindful dus: je bent goed zoals je bent. Je ademhaling is goed zoals het nu is, je lichaam is goed zoals het is.

In een tijd waarin veel mensen zich druk voelen (yang), is het juist fijn om jezelf af en toe wat yin (rust) te gunnen.

 

Ashtanga yoga is een actieve vorm van yoga. Er worden veel zogenaamde vinyasa’s tussen de houdingen uitgevoerd.

Een Ashtanga yogales (de volledige Primary Serie) is opgebouwd uit een serie van 44 houdingen die altijd in dezelfde volgorde worden aangeboden.

Het aantal houdingen dat je doet kan per les verschillen. Bij de lessen voor beginners zal dat aangepast zijn op het niveau van de groep. De les duurt een  uur en zal bestaan uit de staande houdingen en een paar zittende houdingen. Bij de wat meer gevorderden duurt de half primary series 5 kwartier en zal er in flow worden geteld en zal de nadruk meer liggen op het opbouwen van de lessenserie.

De full primary serie duurt een uur en drie kwartier. Deze is voor mensen die al vaker ashtanga lessen gevolgd hebben. Wellicht komt er in de toekomst een workshop full primary serie.

Alle lessen zullen worden afgesloten met de brug (of een aangepaste versie hiervan) en de afsluitende houdingen. Hierna volgt de eindontspanning.

 

Data van de lessen:  vanaf november 2018 tot  juli 2019 (m.u.v. vakanties: 2018:  28 dec; 2019: 4 jan, 22 feb, 1 maart, 19 en 26 april, 3 en 31 mei)

Yin Yoga: vrijdag van 9.15 tot 10.15 uur (niet in vakanties en vrije dagen)

Ashtanga Yoga voor beginners: vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur (niet in vakanties en vrije dagen)

Advertenties