Over mezelf

Mijn naam is Sacha Geva. Ik ben 46 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 kinderen.
Ik beoefen zelf al ruime tijd yoga. Het brengt me tot mezelf. Het geeft me rust in het gezellig drukke gezinsleven thuis en het houdt me fit.  Voor mij is yoga geen sport maar een levenswijze.
De naam Dayaa komt uit het Sanskriet, de taal uit de tijd dat yoga is ontstaan. Het heeft een aantal betekenissen:
– Genade, vergevingsgezindheid
– Mededogen
– Vriendelijkheid, goedheid, liefde
– Gratie, sierlijkheid
Kinderyoga:
Mijn doel met het geven van kinderyoga is: het in hun kracht zetten van het kind.
Kinderen zijn leergierig, grappig, houden van gezelligheid en aandacht en als het in spelvorm gegoten is, vinden ze eigenlijk bijna alles leuk. In mijn lessen mag er dan ook vooral veel plezier beleefd worden aan dat wat we doen.
Met mijn lessen hoop ik kinderen bovenstaande deugden en waarden mee te geven. Vaak weten kinderen heel goed hoe ze deze prachtige woorden in daden kunnen omzetten naar anderen toe; ik wil ze graag een stapje op weg helpen om deze krachten naar zichzelf toe te kunnen inzetten.
Het leren inzien van je eigen mogelijkheden, het accepteren van je onmogelijkheden, het houden van je lichaam en je eigen persoonlijkheid, het koesteren van jezelf  is iets wat veel volwassenen nog moeite kost. Waarom niet al beginnen om kinderen op jonge leeftijd deze vaardigheden aan te leren?

Ashtanga yoga:

In juli 2017 heb ik mijn opleiding tot Ashtanga Yoga docent afgerond, een 200 uurs opleiding  (RYT 200) bij The Centre of Body and Mind in Sassenheim. Zij zijn verbonden aan de Yoga Alliance. In deze opleiding zaten modules gericht op andere yogavormen, bijvoorbeeld Yin Yoga.

Waarom Ashtanga Yoga voor mij? Ik vind het een fijne manier om mijn hoofd tot rust te brengen. Door actief te bewegen, altijd in dezelfde volgorde, komt mijn lichaam in een  flow waardoor ik mijn hoofd leeg kan maken. Dan kan ik me helemaal richten op mijn adem en wat er in mijn lichaam gebeurt.

Bij Yin Yoga ligt de nadruk op het langer vasthouden van de houding, de ontspanning van de spieren en gedachten. Dit is met name prettig als je wat minder fysiek inspannend bezig wilt zijn.

Voor iedereen is er wel een vorm die bij je past.  Probeer eens een les en kijk of het wat voor je is!

 

facebook_1474138866001

Advertenties